петък, 12 декември 2008 г.

При възпаление на венците спазвайте диета

Лечението на възпалените венци е работа на стоматолога. Той ще предпише мазила за възпалените венци и смеси за жабурене - евентуално с билко­ви отвари. Въобще манипула­циите с възпалените венци са много болезнени и е нужно време, за да се успокоят.Ако въобще не можете да от-хапвате и да сдъвквате, трябва храната да е течна, и то - хлад­на. Горещите храни предизвик­ват кръвонапълване на възпа­лените венци с болка и неоча­квани кръвоизливи.Обикновените сокове и напи­тки обаче не са достатъчни, за да ви дадат калориите, които са ви нужни. Трябват ви зеленчу­ци, плодове, млечни продукти.Нужно е всичко да е разбито доста фино с миксер. Вземете белени домати, но без семките, и ги разбийте. Ще си направите крем супи от праз, карфиол, картофи.

След разбиването и пасира-нето прибавяйте също разбити с миксер млечни продукти, от които ще получавате достатъ­чно белтъци. За млените кок­тейли използвайте прясно мля­ко или йогурт. Към тях приба-вайте също разбити ябълки, ки­ви, банани или други плодове, които желаете.

След като състоянието на венците ви се подобри, можете да добавяте сварено и добре пасирано телешко или пилеш­ко. Постепенно преминете към различни полутечни каши.

figurata.com

ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ: ТАЙНАТА РЕЦЕПТА НА ЛИДИЯ КОВАЧЕВА - Отслабни с Лекота!

Няма коментари: