петък, 12 декември 2008 г.

Суровите продукти- извор на живота

Те са богат източник на м и кроеле-менти, вита­мини и ензи­ми, които са в крайно ог­раничени ко­личества в обработени­те продукти. Точно тези елементи са извор на жи­вота. Затова диетолозите препоръч­ват дневното меню да съдържа най-малко

50-60% необ-работени храни, пре­димно плодо­ве и зеленчу­ци. В противен случай трупащите се в клетките токсини и други отпа­дъчни вещес­тва водят до токсемия отравяне на организма, проявяващо се в различни заболява­ния, често с фатален

край.

Суровите продукти изискват по-продължи­телно дъвчене. Трябва да са пресни и екологич­но чисти. Много полезно е да се определи един разтоварващ ден в сед­мицата, в който да се консумират само сурови плодове и зеленчуци.

figurata.com

ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ: ТАЙНАТА РЕЦЕПТА НА ЛИДИЯ КОВАЧЕВА - Отслабни с Лекота!


Няма коментари: