неделя, 21 декември 2008 г.

Водата която кърмачетата предпочитат

България е изключително богата на минерални води, дотолкова, че човек се обърква коя от тях да предпочете. Водещото при вземането на решение трябва да е познаването на минералния състав и чистотата. Повечето води, които се предлагат на българина, не са предназначени за продължителна употреба, защото могат да причинят натрупване (предозиране) на някои минерали за сметка на други.
Най-подходящата вода за всекидневна употреба, без ограничения във времето и количеството, е "Трънска Банкя", или както я знаят по¬вечето българи - "Торн спринг". Тя е слабо минерализирана и по състав се приближава до най-добрите световни образци, като в някои отношения дори ги превъзхожда.
В "Торн спринг" съотношението между калция и магнезия е близко до идеалното 4:1. флуоридът, който в някои наши води е опасно над допустимите граници, тук е 0,1 мг (при норма 1,5 мг).
Благодарение на чудесните си качества "Торн спринг" има благотворно влияние при следните заболявания:
стомашно-чревни,
бъбречно-урологични,
алергични,
остеопороза,
подагра,
диабет,
хронични професионални отравяния с вредни за здравето вещества.
"Торн спринг" се добива в района на трънското село Банкя, екологично чист регион с естествена защита от различните видове замърсявания.
Предимството на минералните води пред чешмяната е освен богатия им минерален състав и добрата чистота. Когато те идват от извори, дълбоко в недрата на земята, са почти стерилни. Такава хигиена не може да се постигне при чешмяната вода дори при приложението на химикали. Да не говорим, че химикалите понякога превишават допустимите норми и концентрации, какъвто е случаят с хлора. Заради това за лекуващите се, за малки деца и особено за кърмачета чешмяната вода е направо неподходяща.
Най-добрият атестат за качествата на една минерална вода обаче си остава начинът, по който я приемат потребителите. "Торн спринг" е сред най-търсените минерални води у нас. В момента бутилиращото предприятие изнася вода за Кувейт, Румъния, Кипър и Малта. Напредват преговорите за износ и в Молдова.

figurata.com

Няма коментари: