неделя, 21 декември 2008 г.

Почистване на лицето


C растително олио
То
почиства всякакъв тип кожа, прави я мека, еластична, опъната и предотвратява нейното изсушаване. Натопете памучен тампон в гореща вода, изстискайте го, след което го потопете в олио (може да е слънчог­ледово, рапично, царевично и др.). Тър­кайте с тампона (но не силно!) лицето и шията в продължение на 1—2 мин. Отстранете остатъците от олио по лицето с помощта на тампон, напоен в билкова отвара или във вряла вода, смесена с малко лимонов сок.

C овесени ядки

Те отстраняват чер­ните точки, стягат порите, пра­вят кожата опъната, свежа и гладка. Тази маска е перфектна за отстраня­ване на макиаж.

Смелете овесените ядки в кафемелач­ка. Смесете 1 ч. ч. от тях с 1 ч. л. борова киселина или. сода бикарбонат. Загребете 1 с. л. от сместа, добавете към нея вода или кисело мляко до об­разуването на кашица и нанесете мас­ката на лицето и шията. Както по­вечето други маски, и тази се отмива с топла вода. Но накрая лицето задъл­жително се изплаква със студена (даже подсолена или леко подкиселена!) вода.

C белтък и захар

Тази маска е иде­ална за мазна, пореста и замърсена кожа. При постоянно използване може изцяло да замени механичното почист­ване на лицето.

Разбъркайте 1 яйчен белтък с 1 с. л. захар до получаване на еднородна смес. Нанесете на лицето примерно 1/3 от нея и изчакайте, докато маската из­съхне. След това нанесете останалата маса на дланите и интензивно, с по-шляпващи движения обработете цяло­то лице. Между дланите и кожата на лицето ще се образува лепкава маса, с помощта на която порите се почист­ват и съдържимото в тях се изтегля на повърхността. Продължавайте до момента, докато ръцете ви не прес­танат да залепват към лицето. След това отмийте остатъците от маска­та с хладка вода и нанесете лек хи-дратиращ крем.

Тази маска може да правите толкова често, колкото често чувствате ко­жата си замърсена (до няколко пъти на ден, ако се налага).


www.figurata.com

Няма коментари: