неделя, 21 декември 2008 г.

Командното табло на стъпалата и дланите

Лесноприложима за дома, работата и пътуването, рефлексотерапията ще ви помогне да се справите със стреса и да постигнете здравословен и
щастлив начин на живот

Съвременният напрегнат начин на живот постоянно ни провокира и ние често нямаме възможност или забравяме да се отпуснем подобаващо. Свикнали сме да живеем в постоянно състояние на нервно напрежение и смятаме, че се нуждаем от стреса, за да изпълняваме задълженията си "нормално".
Твърде силният стрес обаче може да наруши нормалните функции на тялото. Най-често той оказва влияние върху съня, храносмилателната и имунната система и причинява потиснатост или депресия. Депресиите са и
една от причините за изнервеността. Тази непрекъсната изнервеност е не само изтощителна, но и вредна за здравето в дългосрочен план. Тя води до отслабване на имунната система и ни прави уязвими. Човек, който е изморен и напрегнат, е по-вероятно да се разболее от грип, отколкото някой, който е спокоен и щастлив. Изобщо, ако боледувате често или страдате от неразположения, свързани със стреса, като мигрена, астма, кожни заболявания, високо кръвно и други, трябва да вземете мерки относно причинителя на състоянието, а не само срещу физическите симптоми. Рефлексотерапията е едно oт най-мощните средства за противо¬действие на стреса и напрежението в съвременния живот. Лесна за прилагане и бързо действаща, тя помага на организма да мобилизира вътрешните резервни възможности. Рефлексотерапията е напълно безопасна и из¬ключително ефективна терапия. Тя лекува причината за дисбаланса на цялото тяло, вместо просто да потиска локалната болка с помощта на лекарства или да отстранява болната част. Рефлексотерапията е лесноприложима за дома, работата, пътуването.
Този наръчник по рефлексотерапия е предназначен за хора, които чувстват постоянна умора или страдат от някакво хронично заболяване или неразположение, дължащо се на стрес. Техниките на рефлексотерапията помагат на организма да изхвърли токсините, да освободи напрежението и да възстанови естествения си баланс чрез стимулиране на определени точки върху стъпалата и дланите.
В съчетание с правилно хранене, редовно спортуване и достатъчно сън рефлексотерапията ще ви помогне да облекчите често срещани неразположения - като главоболие, при-лошаване по време на пътуване, пристъпи на паника, болки в гърба и умора. Необходимо е да отделите само няколко минути на ден, за да се почувствате изпълнени със сила и енергия.

www.figurata.com

Няма коментари: