неделя, 21 декември 2008 г.

Сексуалната ориентация се оформя още в майчината утроба


Още в седмия месец от бременността се създава центърът на сексуалната ориентация, който веднъж завинаги определя дали ще харесваме жени или мъже, когато му дойде времето.

Тази нагласа не подлежи на промяна. И най-грижливото възпитание не може да промени кодираното в мозъка. Колкото и да бъде упрекван и изолиран, хомосексуалистът никога няма да стане друг в това отношение. По­следните изследвания на физиолозите сочат, че гейовете имат структура на сивото вещество в мозъчната кора, подобна на та­зи при хетеросексуалните жени, докато лесбийките, точно обрат­ното - като при хетеросексуалните мъже.

На пуст остров е друго

Ще попитате защо тогава затворници или крушенци, принудени да живеят с еднополови на изолирани места, върнали се в естест­вената си среда, отново показват предпочитания към противния пол. Защото не са били хомосексуалисти по рождение, а по принуда. Резултатът от тези най-нови изследвания са научният аргумент да се разрешат бракове­те между еднополови партньори. Гейовете и лесбийките не могат да обърнат резбата на оси­новено дете, поне не трайно.


www.figurata.com

1 коментар:

ФЕДЕРАЦИЯ ЗА МИР каза...

факта е, че много психолози успешно лекуват хомосексуалната насоченост. Лично познавам такива.

Изследванията показват, че възвърналите се към правилната сексуална ориентация хомосексуалисти се чувстват далеч по-щастливи, нормални, пълноценни и свободни.

През 1973 год. Американската психологическа асоциация изключи хомосексуализма от списъка на изискващите лечение психически разстройства. Това става с гласуване, а не като резултат от научни изследвания. Причината е, че до тогава Хомосексуалистите достигат занчително мнозинство всред медицинските среди и разбира се те гласуват в своя полза. А това е претцедент в медицината!