четвъртък, 11 юни 2009 г.

Димков внук изобрети чай на таблетки

Четири билкови комбинации, създадени по уникалните рецепти на Петър Димков-Лечителя, представи неговият внук д-р Петър Димков. Той е очен хирург, главен асистент в Очна клиника на УМБАЛ "Александровска", но продължава делото на дядо си в областта на фитотерапията и ирисовата диагностика. Интересното в случая е, че билковите рецепти на Лечителя той е претворил в таблетна форма, което прави приемът им по-удобен и лесен.
Създадените досега таблетни форми са четири. Едната е предназначена за нормализиране функцията на отделителната система. Тя подобрява дренажа на бъбреците, улеснява прочистването им от камъни и пясък и не позволява тяхното образуване. Действа противовъзпалително. Съдържа екстракти от златник, царевична коса, липов цвят, мечо грозде, пача трева, полски хвощ, троскот-корен и горска ягода-лист.
Друга билкова комбинация помага при проблеми със съня, чувство на дискомфорт в областта на главата, придружено с главоболие, усещане за напрегнатост, понижено настроение и чувство на неоправдана тревожност, неприятни мисли, необоснован страх, нестабилност и световъртеж, повишена уморяемост, загуба на способност за физическа и психическа концентрация. Съдържа екстракти от босилек, маточина, лавандула, глогов цвят, липов цвят, риган и хмел, шишарки. Третата билкова комбинация е за проблеми с хемороидите - намалява отока, успокоява болката и дискомфорта при дефекация, действа съдосвиващо. Съдържа екстракти от смрадлика, жълт кантарион, овчарска торбичка, глухарче-корен, глухарче стрък, водно пипериче, планински очи-болец и коприва- лист.
За проблеми с киселини, болки и дискомфорт в стомашночревния тракт, за по-добро храносмилане е четвъртата комбинация. Тя съдържа екстракти от бял равнец, жълт равнец, жълт кантарион, червен кантарион, живовляк-широколистен, мента-пиперита, салвия, цариче.
Предимство на новите продукти е, че те представляват екстракти, изработени от 100% български билки, брани в екологично чисти райони, в съответното време на годината, определено за тяхното събиране, обясни д-р Петър Димков.

Няма коментари: