четвъртък, 11 юни 2009 г.

Дърво бори слънчеви алергии

Едни от основните причинители на слънчеви алергии са свободните радикали, които се формират при излагане на ЦУ радиация. Те могат да предизвикат възпалителни и имунни реакции в кожните клетки и така да възпламенят симптомите на слънчевите алергии. Сега вече има решение на този проблем - Алфа Гликозил-Рутин (АОК.) - естествен флавоноид и ефикасен антиоксидант, който улавя свободните радикали и предотвратява симптомите на
слънчевите алергии. Кожата има куп естествени защити от свободните радикали - различни ензими, липофилни съставки, като убихинони (коензим О-10), токофероли (витамини от група Е) и каротеноиди, както и хидрофилни антиоксиданти, като витамин С, пикочна киселина и глутатион.
Растителните флавоноиди са също ефикасно средство за неутрализиране на свободните радикали. Повечето обаче имат сериозен недостатък - не могат да се разтварят в кремове и гелове, което значително намалява защитния им потенциал. За да бъдат ефикасни, те трябва да проникнат през роговия слой на кожата и да достигнат по-дълбоките епидермални слоеве.
Тук на помощ идва алфа гликозилрутин - извлек от естествения флавоноид рутин, които се добива от дървото пагода. Той е лесно разтворим във вода, прониква през роговия слой при повърхностно нанасяне и предпазва клетките от ДНК увреждания, причинени от ИУВ лъчите. Тази нова антиоксидантна защитна система е патентована от Байерсдорф и се използва за създаването на слънцезащитни продукти, които предпазват от слънчеви алергии. Крем-гелът е разработен за много чувствителна кожа. Защитата пък е допълнена и от хипоалергичен гел за след слънце, който охлажда, регенерира и успокоява.

Няма коментари: