събота, 11 септември 2010 г.

Лаптопи станаха по-добри съветници от личния лекар


Хората все повече се допитват до лаптопите си, ровейки се за болежките си в интернет, отколкото да ходят до личния си лекар, за да чакат 2 часа на опашката да им каже, че проблемът им е нещо нормално и се очаква да отшуми само трябва повече да си почиват и да пийнат един-два антибиотика. Накрая се оказва, че нито болежките им отшумяват, нито антибиотиците са правилните и са за нещо друго. А и антибиотиците само тровят организма на човек, защото са нож с две остриета, тъй като освен, че трябва да излекуват, те и увреждат.

Затова съвременния човек днес предпочита сам да се информира и образова здравословно като провери от компютъра си по сайтове, форуми и се допита до хора със същите болежки като техните и за начина, по който да се справи с тях.

Много пъти има и много по-ефикасни методи на лечение без излишното тъпкане с антибиотици на организма. От преносимия си компютър, заинтересованият човек попада и на някой бабини лекове, които са изключително по-ефикасни и от рекламираните лекарства, които са изопачавани от телевизията, а после са предписвани и от лекарите.

Представят ни се като такива, че едва ли не с едно хапче и човек си решава всичките проблеми, а всъщност далеч не е така.

Ето и защо повечето хора прибягват до самолечението, без да си губят времето при джипито.

Боли ги главата, свива ги корема или нещо съвсем по сериозно, вместо да гледат физиономии насреща, сядат си зад лаптопа и влизат във виртуалното пространство, откъдето много бързо си намират решение за проблема.


бутон за споделяне

Няма коментари: