събота, 11 септември 2010 г.

Климатици спасяват хората


По въпроса за здраве и климатици има много спорни мнения. Мнозина твърдят, че те увреждат здравето като човек настива от тях. И това е вярно, но ако човек прекали с охлаждането това е естествено. Въпреки това нека да не се отрича и тяхната огромна полза в днешно време. Ако се погледнат статистиките ще се установи, че след появата на климатиците и влизането им в масовата употреба починалите от топлинен удар са намалели драстично. Така благодарения на тях са били запазени мнозина човешки животи, които иначе биха си отишли безсмислено в адските жеги на горещите дни през лятото.

Освен спасените от топлинен удар, климатичната инсталация е рай за хората страдащи от сенна хрема – алергично заболяване причинено от хвърчащите треви във въздуха.

Тази алергия е една от многото, които през последните години зачестиха и увеличиха броя на страдащите от тях.

Конкретно за сенната хрема, попадналите в климатизирано помещение се чувстват наистина комфортно, защото в климатиците има специални филтри, които улавят алергените разнасящи се във въздушното пространство и така те не достигат до алергичния, задържат се във филтрите.

Посредством климатика се намалява и разпространението на бактериите, ето защо се използват и в медицината, в помещения, където трябва да се поддържа и точно определена температура.


бутон за споделяне

Няма коментари: