неделя, 27 юни 2010 г.

Радина Кърджилова: Никога не бих направила аборт!

Хитовият сериал по Би Ти Ви „Стъклен дом" се оказа чудесен трамплин към славата на много млади актьори. Една от тях е младата надежда на българския театър и кино Радина Кърджилова, която играе Сиана в набиращата все повече популярност нашенска продукция.

Относно ролята си актрисата казва, че никога не би се оприличила със Сиана, защото героинята й е едно безкрайно травмирано момиче както от своите родители, така и от липсата на споделена любов. Радина откровено казва, че никога не би направила аборт. „Това е последното нещо, за което бих помислила. Още ми е рано да ставам майка, но ако нещо стане случайно, не бих махнала бебето". Все пак тя намира доста допирни точки със Сиана.

Казва, че и двете са емоционални и чувствителни. Признава, че харесва в нея това, че е прикрита, както и трудния и характер. В сериала Радина не попада случайно. Зад гърба си тя вече има няколко сериозни постановки, както и участие в един пълнометражен филм, който в момента обикаля фестивалите по цял свят. За „Стъклен дом", Радина е извикана за кастинг първо за ролята на Александра.

Впоследствие екипът решава да и даде ролята на Сиана Жекова. Така всяка неделя на екрана се любуваме на вълнуващата история на младото и объркано понякога момиче, което се лута, за да намери любовта. С излъчването в национален ефир не може да не дойде и невероятната слава.

В България вече няма човек, който да не познава младата актриса. Все пак тя не се е главозамаяла от славата и известността си. „След като си актьор, няма как да не си известен", лаконично отговаря Кърджилова. Тя е наясно, че това е нещо неизбежно, но за нея е по-важно дали си върши добре работата, а не колко пъти е излизала по страниците на родните издания. Радина не обича да говори за личния си Живот, защото смята, че дори и това, че е известна, не означава, че трябва да издава всичко свързано с нея. Признава, че има приятел и е щастлива, що се отнася до любовта.

Коя е тя?

Радина Кърджилова е родена на 17 юни 1986 година, Завършила е НАТФИЗ през 2009 в класа на професор Пламен Марков и Ивайло Христов. В момента играе в постановките „Пухения" и „Самотният запад" в Модерен театър, Снимала се е във филма „Тилт", чиято премиера ще бъде в средата на 2010 г.

Няма коментари: