събота, 19 юни 2010 г.

Дисковата херния може да бъде напълно излекувана

Лечителят Митьо Вълев, единственият българин с аудиенция повече от два часа при папа Иоан-Павел II, твърди, че
благодарение на него стотици болни са захВърлили бастуни и патерици.
Митьо ВълеВ след повече от 20-годишно отсъствие се завръща в родината си. Завършил е вътрешна архитектура, но успоредно учи медицина в т.нар. Великотърновска медицинска школа при светила като д-р Тодоров - областен лекар, д-р Платников - невролог, д-р Ценовски - хирург и др. Вълев прилага своите знания две десетилетия в Италия - Рим и Сицилия. На Ботуша получава диплома от Медицинската акедемия в Болония. 10 години работи и в Америка. Той е единственият българин, имал двучасова аудиенция при папа Йоан-Павел II през 1991 година, където лично главата на римокатолическата църква му връчва ордена на Ватикана „Златната пчела".
С МИТЬО Вълев се срещаме в неговия дом, в с. Михалци, Великотърновско, където днес помага на стотици болни от цялата страна. Той разказа за болестите, които лекува със стопроцентов успех и за първите си стъпки в медицината.
- Д-р Вълев, учили сте медицина повече от 15 години. Каква е вашата специалност?
- Много години посветих на изучаване на анатомията на човешкото тяло, интересуваха ме всички подробности до най-малкия нерв, до най-малката жлеза, командващи функциите на човека. Повече от 50 години посветих и на тибетската медицина, която е слабо позната у нас.
- Казвате, че въпреки 50-годишната си практика като лечител и десетките хиляди излекувани от вас пациенти, продължавате да се самоусъвършенствате и да обогатявате опита си. Докога ще учите?
- Водя се от максимата на Сократ „Аз знам, че нищо не знам". Ако един лекар каже, че е усвоил всичко и вече няма какво да научи, значи трябва да се пенсионира. Това важи за всяка професия. Няма човек, който да знае всичко 100 процента. Така че, докато сме на тази земя, сме длъжни да се самоусъвършенстваме. И аз се опитвам да го правя всеки ден.
- Какви методи на лечение ползвате мануална терапия, чекръкчийство, екстрасенство или наблягате на традиционните методи?
- За мен понятията мануална терапия, чекръкчийство, екстрасенство не съществуват. Към всеки пациент подхождам строго индивидуално.
- Кои болести лекувате?
- Множествена склероза, дископатия, дискова херния, коксартроза, всички ставни и нервни заболявания, бучки на гърдата, миома, смущения в цикъла, безсъние, подуване на стомаха, нарушения при функциите на щитовидната жлеза, парализи и други. Прилагам свои методи за освобождаване на нервите, свързани с развитието на гърдите при младите жени и момичета.
- Колко време продължава една процедура?
- Минимум 60 минути, а понякога и повече от 2-3 часа. Общо казано толкова, колкото е необходимо спрямо конкретния случай.
- След кой сеанс се получават първите резултати?
- Още при първия сеанс се появява подобрение.
Дисковата херния е сред болестите на периферната нервна система, които причиняват неописуема болка. Често лекарите препоръчват операция като най-ефикасен метод за лечение. Вашето мнение?
- Дисковата херния може да бъде излекувана завинаги, и то без оперативна намеса. Хирургическо лечение се препоръчва само и единствено при счупвания.
- Работили сте доста години в чужбина. Сред пациентите ви имаше ли известни имена?
- Да, мои пациенти бяха Роберто Баджо, д-р Дироко, главен секретар на спорта на Италия, губернаторът на Флорида - Жо Кароле... Отговарях за здравословното състояние на националния баскетболен отбор на Америка, на националния отбор по колоездене на Германия и на българския дамски футболен отбор „Болярка". Грижех се за перфектната форма и физическа подготовка на европейския ни шампион по свободна борба Станислав Недков и на първия европеец, спечелил Купата на японския император - Калоян Махлянов - Котоошу.
- Какви оплаквания има Котоошу?
- Лекувах травми в коляното му. Сега е напълно здрав. Очаквам го на гости това лято.
- От българските политици кого сте лекувал? Бойко Борисов търсил ли е вашата помощ?
- Не обичам да разказвам за пациентите си. Само ще обобщя, че благодарение на моето лечение стотици известни и обикновени хора изхвърлиха от живота си бастуните, патериците, инвалидните колички, много майки родиха дългоочакваните си рожби.

Няма коментари: