петък, 3 април 2009 г.

Към храната се пристрастяваш, както към дрогата

Хората с наднормено тегло могат да се пристрастят към храната по същия начин, както наркоманите към дрогата, показва проучване на американски специалисти от Brookhaven National Laboratory. Те изследвали 7 души с наднормено тегло, като им имплантирали електронни устройства за контролиране на апетита. Т.нар. "стомашни стимулатори" излъчват нискочестотни електронни импулси, които активират блуждаещия нерв и той изпраща сигнал до мозъка, че стомахът е пълен. " Когато ядем, храната допира стените на стомаха и в зависимост от степента на напълването му нервите изпращат сигнал до мозъка "Яж още" или "Спри да ядеш". Ние искахме да разберем коя точно част от мозъка приема тези сигнали", казва ръководителят на изследването д-р Йонг. Участниците в експеримента приели специална захар, която позволява да бъде проследен на рентген пътят на импулса от стомаха до мозъка.
Оказало се, че частта от мозъка, която приема сигналите от стомаха, е хипо-кампусът - същият, който се активира при зависимите от наркотици, когато трябва да приемат поредната доза. "Макар че стомашният стимулатор изпраща сигнал до мозъка, че стомахът е пълен, хипо-кампусът изисква от тялото да яде още - точно както при пристрастените към наркотиците", обяснява ученият. Именно по тази причина е трудно хората с наднормено тегло да спазват диети, защото изгарят от нетърпение отново да се почувстват сити.
Този проблем решават препаратите, които потискат апетита. В България вече има нов такъв продукт за отслабване - "ПиноСлим", носител на множество международни признания и награди. С него удоволствието от храненето остава, отиват си само килограмите. Това е първият природен продукт, който намалява апетита без риск от нежелани странични ефекти. Съдържа специалната патентована субстанция.
За съжаление най-вкусните неща са и най-калорични.
Продукта, получен от семената на Корейски бор. Само 30 минути след приема на "ПиноСлим" човек усеща ситост и апетитът е подчертано усмирен. По този начин той се засища с наполовина по-малка порция храна. Така, удобно и лесно - без да пресмята количеството калории в храната си, ограничава дневния калориен прием. И излишните килограми постепенно започват да се топят. Как "ПиноСлим" намалява апетита? Приемът на продукта увеличава нивото на два признати биомаркера на ситостта -холецистокинин (ССК) и глюкагон подобен пептид 1 (GLP1). Те представляват чревни хормони, които изпращат сигнали до мозъка, предизвикват усещане за ситост, намаляват апетита и ни поддържат сити 3-4 часа. "ПиноСлим" използва този напълно естествен механизъм за регулиране количеството на приеманата храна от човека. Продуктът е подходящ за продължителна употреба, не предизвиква нежелани странични ефекти - не повишава кръвното налягане, не нарушава сърдечния ритъм, не предизвиква депресия, умора или др. неприятни оплаквания.

www.otslabvane.us

Няма коментари: