петък, 3 април 2009 г.

Желязото в зелените храни е полезно

Спанак, коприва, лапад, лобода, левурда, пресен лук и чесън, марулки и салатки - всяка пролет очакваме с нетърпение тяхното зелено пришествие. Богати не само на желязо, а и на още много полезни минерали и витамини, те ще неутрализират дефицитите, понатрупали се в организма през дългата зима. Подбрахме разнообразни рецепти с листните зеленчуци, повечето от които са вече на пазара. Ще забележите, че някои от тях предлагат комбинации, които не само подобряват вкусовите качества на ястието, а и обогатяват букета от полезни вещества във всяка порция. Особено смело можете да смесвате различните сортове салати, които вече се предлагат и у нас. Някои от тях имат леко горчив, но пикантен вкус, други, като Айсберг например, придават хрупкавост на салатата, а тези с перестите и накъдрени краища са красива декорация за всяка салатиера.

www.otslabvane.us

Няма коментари: